کد خبر 723829
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰
پرویز امینی

هر کدام از این سه نامزد دارای یک سبد آراء اختصاصی بعلاوه یک سبد مشترک هستند.

به گزارش مشرق، پرویز امینی تحلیلگر مسایل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:

 وحدت یا کثرت؟

 کم‌کم مباحث و شرایط بویژه برای قطب رقیب دولت متوجه این مسئله می‌شود که با یک کاندیدا در رقابت بماند یا با همین تکثر به رقابت ادامه دهد؟ مساله مهمی که می‌تواند در انتخابات سرنوشت‌ساز باشد و حتی تأثیر قابل توجهی بر نتیجه نهایی داشته باشد.

 برخی واقعیت‌های مؤثر برای پاسخ به پرسش یادشده وجود دارد که باید به صورت جدی به آنها پرداخته شود:

 اولا هیچ یک از سه نامزد این جریان (یعنی محمدباقر قالیباف، سید ابراهیم رئیسی و سید مصطفی میرسلیم) دارای آرای قاطع برای پیروزی‌ در دور اول انتخابات نیستند و تجمیع آراء آنها نیز در حال حاضر زیر ۴۰ درصد است.

 هر کدام از این سه نامزد دارای یک سبد آراء اختصاصی بعلاوه یک سبد مشترک هستند. سبد رأی محمدباقر قالیباف عمدتا اجتماعی و سبد رای سید ابراهیم رئیسی عمدتا ایدئولوژیک است و سبد رأی اختصاصی میرسلیم عمدتا حزبی است و بنابراین با کنار رفتن هر یک از نامزدهای مذکور بخش مهمی از آراء آنها به یکدیگر منتقل نمی‌شود و حتی در اختیار نامزدهای رقیب قرار خواهد گرفت.

 قطب دولت مستقر شامل حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و مصطفی هاشمی‌طبا نیز سرجمع دارای وضعیت پایاپایی با قطب رقیب است که سرجمع آرا آنها نیز کمتر از ۴۰ درصد تا اینجای رقابت است.

 علاوه بر این، با کنار رفتن هر یک از نامزدها، بدنه اجتماعی و رأی‌ساز و فضاساز آنها نیز دچار انفعال می‌شوند و از حرکت و کار میدانی باز می‌ایستند. درنتیجه موتور حرکت کلی این جریان دچار افت خواهد شد.

 بر این اساس استراتژی واقع‌بینانه و دردسترس قطب رقیب دولت، ناکام گذاشتن روحانی در پیروزی در دور اول است و بنابراین تکثر کنونی، ظرفیت کسب رأی تجمیعی بیشتر و احتمال دو مرحله‌ای کردن انتخابات در آن بیشتر است.

 طرح بحث انصراف کاندیداها به نفع یکدیگر در اردوگاه قطب رقیب دولت بحث اولویت‌دار و کمک کننده به انتخابات نیست و دارای بار فرسایشی در این جریان است. هر بخش در این جریان باید با تمام قوا در صحنه باشد و دامنه تأثیرگذاری و رأی‌آوری خود را افزایش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    40 31
    تئوری مناسبی برای تکرار شکست 92 است. یک هفته وقت داریم تمام انرژی را بگذاریم و یک کاسه شان کنیم.
  • ناشناس US ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    16 11
    صحیحه اما متاسفانه کو اتحاذ؟؟؟؟؟
  • teo,man IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    27 3
    این تحلیل منطبق بر واقعیت نیست حداقل بخشی از ان - سوال؟ آیا من که دوره های پیش به جلیلی رای داده ام و قطعا این دوره به رییسی رای خواهم داد اگر ایشان کنار بکشند به روحانی رای میدهم؟! به جهانگیری ؟ یا به ترتیب قالیباف و میرسلیم و دیگر هیچ - آیا کسی که رایش روحانیست اگر ایشان کنار بکشد به رییسی رای میدهد خخ این چ تحلیل کم مایه ایست ؟
  • امین IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    12 15
    من هم به عنوان کسی که عمیقا علاقه مند به جریان انقلابی و بی اعتماد به جریان اعتدالی هستم، احساسم همینه که کنار کشیدن هر کدوم از این 3 عزیز، کمکی به هدف ما ( کاهش سبد آراء روحانی) نخواهد کرد؛ بنابراین هم خود این کاندیداها و هم طرفدارانشون باید تا روز آخر با قدرت در صحنه بمونن تا حداکثر ظرفیت علاقه مندان به انقلاب و کشور، به خاطر تنوع موجود, به صحنه بیان و سبد رأی نیروهای دلسوز انقلاب رو تقویت کنن و از اون طرف امیدوار باشیم چیزی حدود 3 تا 5 میلیون از آراء خنثی که سال 92 به سبد روحانی ریخته شد به سمت نیروهای ارزشی سوق پیدا کنه. ان شاء الله.
  • روح لله IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    21 13
    و این یعنی شکست دوباره .... متاسفم
  • سیدمهدی IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
    7 9
    با وحدت یا بی وحدت مهم رای روبرو هست که اگه بالای 50 درصد ارا بشه چه وحدت انجام بشه چه نشه شکست قطعیه ضمن اینکه کناره قالیباف هیچ کمکی نمی کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس